Genovis tecknar distributionsavtal för den sydkoreanska marknaden

Det var ett sydkoreanskt bolag som fick världens första biosimilar-antikropp godkänd. Sedan dess har marknaden för biologiska läkemedel fortsatt att växa kraftigt i Sydkorea.

Både Samsung Biologics och Celltrion har stora forsknings- och tillverkningsanläggningar för biologiska läkemedel, bl.a. biosimilars, i Sydkorea. Kapaciteten för produktion hos båda dessa aktörer beräknas växa kraftigt det kommande åren och förväntas göra Sydkorea till en av de största aktörerna på marknanden framöver.

För att möta behovet av bättre verktyg för utveckling av biologiska läkemedel har Genovis valt att samarbeta med Chayon Laboratories med huvudkontor i Seoul. Bolaget bedriver försäljning och distribution av flertalet produkter för läkemedelsutveckling och har en tekniskt inriktad säljstrategi som liknar den framgångsrika strategi som Genovis utvecklat på de europeiska och amerikanska marknaderna.

        Den sydkoreanska marknaden kännetäcknas av en väletablerad bas inom biopharma som främst varit inriktad mot s.k. biosimilars, generica av biologiska läkemedel, och det finns stora ambitioner att bli världsledande för utveckling och produktion av biologiska läkemedel det närmsta åren. Vi ser med tillförsikt fram mot möjligheterna som samarbetetet med Chayon ger och den fortsatta etableringen av våra produkter på en av de mest intressanta marknaderna, kommenterar Fredrik Olsson VD i Genovis

För att nå ut till de sydkoreanska läkemedelsbolagen och underlätta den fortsatta utvecklingen av biologiska läkemedel är kundbasen samt den tekniskt inriktade och välutbildade säljorganisationen hos Chayon Laboratories en stor tillgång.

        Genovis tillhandahåller innovativa produkter för den biologiska läkemedelsindustrin. Vi ser fram emot att introducera de senaste teknologierna från Genovis till de sydkoreanska kunderna, säger Minah Lee, Managing Director Chayon Laboratories Inc.

OM CHAYON LABORATORIES  

Chayon Laboratories strävar efter att introducera de bästa och senaste teknikerna inom life-science. Sedan starten 1997 har Chayon Laboratories blivit ett ledande företag för distribution av avancerad teknikutrustning och tjänster inom olika applikationsområden.

Läs mer på Cision