Groth & Co rekryterar Rikard Kånge – patentkonsult inom Life Science

Groth & Co har förstärkts med ytterligare en patentkonsult specialiserad inom Life Science: Rikard Kånge är civilingenjör i kemiteknik och kommer närmast från en annan IP-firma. Rikard började arbeta på Groth & Co onsdag 11 oktober.

Rikard Kånge är patentkonsult och specialiserad på polymerkemi, ytkemi och medicinteknik. Han arbetar huvudsakligen med kunder inom Life Science, Pharma och Medtech, samt material- och processkemi.

Rikard arbetar som rådgivare till kunder i alla typer av patentrelaterade frågor, till exempel utarbetande och implementering av patentstrategier, utarbetande och drivande av patentansökningar, samt genomförande av giltighetsundersökningar, intrångsbedömningar, invändningar, sökuppdrag och Freedom-to-operate-analyser (FTO).

Rikard har arbetat som patentkonsult sedan 2004 och är European Patent Attorney.

Det känns otroligt roligt att få hälsa Rikard välkommen till oss på Groth & Co. Rikard är en kompetent patentkonsult som ytterligare förstärker vår kompetens inom Life Science-området. Det här är en strategiskt viktig rekrytering för oss inom ett område där vi har växter snabbt, säger Mats Lundberg, VD, Groth & Co.

Förutom Rikard Kånge består Groth & Co:s Life Science-team bland annat av patentkonsulterna Tomas Lundquist, Joanna Applequist och Hao Li, samt varumärkeskonsulten Gunnel Nilsson.

Rikard är en mycket kompetent patentkonsult och det känns bra att få ha honom som kollega. Med fyra European Patent Attorneys inom Life Science kan vi bidra med mycket kompetent rådgivning inom detta spännande och för Sverige viktiga område, säger Mathias Loqvist, patentchef, Groth & Co.

Vänligen kontakta info@groth.eu för mer information. 

Läs mer på MyNewsDesk