Moberg Pharma ingår exklusivt avtal för Emtrix® i Mellanöstern och Afrika

Moberg Pharma har ingått ett exklusivt avtal med Mundipharma avseende distributionen av Emtrix®, Mobergs ledande nagelsvampsprodukt. Moberg Pharma kommer att ansvara för tillverkningen av produkten och Mundipharma kommer att ansvara för lokal registrering och kommersialisering i Mellanöstern och Afrika, inledningsvis med fokus på tre marknader i regionen.

“Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete med Mundipharma och att Emtrix® blir tillgängligt i fler regioner när vi nu utökar vår närvaro till ett antal spännande tillväxtmarknader”, säger Peter Wolpert, VD på Moberg Pharma.

”Avtalet med Moberg Pharma ger patienter i MEA-regionen tillgång till en av de ledande behandlingarna mot nagelsvamp, denna vanliga och besvärande åkomma”, säger Dr. Ashraf Allam, vice VD för Mundipharma META.

Om denna information:
Moberg Pharma offentliggör denna information i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades för offentliggörande den 5 november 2018 kl. 08:30 CET genom kontaktpersonerna ovan.

Om Emtrix® och nagelsvamp
Nagelsvamp drabbar cirka 10 % av befolkningen, där majoriteten av patienterna idag är obehandlade. Den globala marknadspotentialen är mycket stor med fler än hundra miljoner patienter och ett tydligt behov av bättre produkter. Emtrix® är en receptfri, topikal produkt för behandling av nagelsvamp, vilken också säljs under varumärkena Kerasal Nail® och Naloc™/Nalox™. Sedan lanseringen 2010 har produkten varit marknadsledande i Norden och ledande inom sin kategori i USA. Emtrix® har en unik och snabbverkande effekt vilken har påvisats i en rad kliniska studier med fler än 600 patienter, senast under 2017 då man i en europeisk klinisk studie påvisade synbara förbättringar redan efter en veckas behandling av nagelsvamp och/eller nagel psoriasis.

Läs mer på Cision