Recipharm lanserar fristående serialiseringsservice

Recipharm, ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation), meddelar att bolaget lanserar en fristående serialiseringsservice innan EUs direktiv om skydd mot förfalskade läkemedel införs. 

Den nya tjänsten är utformad att ge läkemedelsbolag tillgång till Recipharms serialiseringskapacitet som en fristående tjänst. Bakgrunden är en ökad oro för att många företag som tillverkar och packar läkemedel inte kommer att vara i compliance med regelverket när tidsfristen löper ut i februari 2019.

Recipharm kommer att kunna inkludera 2D-koder, text som är läsbar för människa samt säkerhetsförslutning på förpackade läkemedel med hjälp av befintlig utrustning på företagets anläggningar.

Staffan Widengren, Director of Corporate Projects hos Recipharm och ansvarig för Recipharms serialiseringsprogram, säger: ”Vårt nya erbjudande är den senaste fasen i vårt koncernövergripande serialiseringsprojekt. Det omfattar hela företaget och inleddes 2016 med en investering på 40 miljoner euro.”

”Nu när deadline närmar sig frågar allt fler företag om vi kan erbjuda en separat serialiseringsservice som gör att de klarar att uppfylla de nya kraven. Även om produkten i sig inte tillverkas hos Recipharm verkade det rimligt att låta kunder som hade problem med sin befintliga leverantör få tillgång till vår lösning.”

”Det är en relativt enkel process att med hjälp av offline-utrustning utföra detta här på olika packlinjerna för att säkerställa att kraven kan följas. Vår erfarenhet av serialisering innebär att vi snabbt och effektivt kan se till att våra kunder uppfyller kraven.”

Recipharm har redan levererat drygt 1,3 miljoner serialiserade och aggregerade förpackningar till marknader som Kina, Sydkorea, Saudiarabien och Turkiet, samt 0,5 miljon serialiserade förpackningar till USA, där det idag finns regler om serialisering. 

Mer information om Recipharms serialiseringstjänster finns på www.recipharm.com/manufacturing/serialisation.

Kontaktinformation
Staffan Widengren, Director Corporate Projects, staffan.widengren@recipharm.com, 08 6024 475  

För mediaförfrågningar Lindsay Baldry at ramarketing: lindsay@ramarketingpr.com, + 44 (0)191 222 1242, www.ramarketingpr.com, Twitter: @ramarketingpr, Facebook: /ramarketingpr, LinkedIn: /ramarketing

Om Recipharm
Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 5 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 5,3 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverknings­anläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com.

Läs mer på Cision