Nyhetsarkiv

Sverige stark kandidat vid EMA-flytt

Senast den 31 juli, ska ansökan om att få bli nytt värdland för den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, vara inlämnad. Enligt uppgift är 22 av 27 medlemsländer intresserade av att ta över den för life science-industrin helt centrala myndigheten.

Information
· 20 juli, 2017

Partneringportalen är öppen! Sök efter deltagare och skicka mötesförfrågningar!

Nu är det möjligt att söka efter företag och skicka mötesförfrågningar till deltagare på NLSDays i september. Har du missat att anmäla dig? Det finns fortfarande möjlighet att komma på Nordens största konferens inom life science,  som lockar fler än 1100 delegater.

Event
· 14 juli, 2017

NLSDays: Sista chansen på fredag till förmånligt pris + 30% medlemsrabatt!

Än har du chansen att anmäla dig till NLSDays till ett förmånligt pris! Delegatpriserna höjs den 1 juli. SwedenBIO arrangerar årligen Nordic Life Science Days. 2017 års konferens anordnas i hjärtat av Medicon Valley.

Event
· 27 juni, 2017

Möt oss i Almedalen

SwedenBIO är på plats i Visby under Almedalsveckan och syns i diskussionen om life science i Sverige. Vi träffar branschföreträdare, politiker och andra beslutsfattare i olika sammanhang. Skulle du vara på plats i Visby träffar vi dig gärna för ett privat möte, tar en glass, fika, lunch eller vad som kan passa.

 

Information
· 26 juni, 2017

Så ska Sverige bli ledande inom biologiska läkemedel

Vetenskapsrådet och Vinnova satsar gemensamt över 100 miljoner kronor på att skapa tre nya centrum som erbjuder starka forsknings- och utvecklingsmiljöer inom området biologiska läkemedel.

Information
· 21 juni, 2017

Ebba Fåhraeus och Ulf G Andersson leder Startup Challenge @ NLSDays

Vid NLSDays 2017 arrangeras pitchtävlingen Startup Challenge, en uppföljare till succén Start-up Slam som hölls i samband med BIO-Europe Spring förra året.

Event
· 7 juni, 2017

NLSDays: Ulrica Sehlstedt leder session om finansiering av projekt i sen fas

Det är inte alldeles ovanligt att företag inom biopharma bygger upp pipelines som erbjuder fler utvecklingsmöjligheter än företagen själva mäktar med att driva. Lovande kliniska prövningar kan flyttas ner i prioriteringslistan och genomförandet senareläggs – vilket i sin tur leder till ett försämrat tillgångsvärde.

Event
· 24 maj, 2017

Oncopeptides vinnare av SwedenBIO Award 2017

För elfte gången delades SwedenBIO Award ut på onsdagskvällen. Årets vinnare är Oncopeptides AB. De prisas för sitt arbete med att utveckla behandling mot hematologisk cancer.

Information
· 17 maj, 2017

Lotta Ljungqvist till SwedenBIO:s styrelse: Fler bolag ska växa

Lotta Ljungqvist, president och CEO Nordic region på GE, tar nu plats i SwedenBIO:s styrelse. Hon har i många år arbetat med innovation inom biopharma/life science-området och driver nu ett nytt BioProcess Innovation Center i syfte att stödja industrialiseringen av svensk innovation inom området.

Information
· 10 maj, 2017

Carl-Johan Spak ny styrelsemedlem i SwedenBIO

– Jag anser att SwedenBIO fyller en mycket viktig funktion som en samlingsplats, säger Carl-Johan, Executive Vice President Global Technologies på Recipharm. Det är en stor ära att få medverka i styrelsen för en sådan organisation och få en direkt möjlighet att påverka dess inriktning!

Information
· 24 april, 2017