Nyhetsarkiv

Life science-branschen i Sverige växer!

Och vi med den. När SHL Group i dagarna skickade in sin medlemsansökan nådde SwedenBIO 250 medlemmar – en brokig skara företag och samarbetsorganisationer som tillsammans täcker merparten av de affärssegment som brukar klustras som life science.

Information
· 14 juni, 2018

Träffa SwedenBIO i Almedalen

För de av er som bokat in första veckan i juli i Visby så är dagarna säkert redan fyllda av allehanda spännande möten. SwedenBIO är på plats från söndag till och med torsdag: Välkommen till seminarium mån 2/7 klockan 10.30 eller träffa oss i SwedenBIO-huset.

Event
· 11 juni, 2018

BioArctic vinnare av årets SwedenBIO Award

För 12:e året i rad delar SwedenBIO ut priset till ett företag som utmärkt sig genom att bidra till samhällelig nytta som understryker betydelsen av en framgångsrik life science-industri i Sverige.

Information
· 17 maj, 2018

Ny handlingsplan från SwedenBIO, LIF och Swedish Medtech

De tre branschorganisationerna LIF, Swedish Medtech och SwedenBIO presenterar i dag en gemensam handlingsplan för life science. Det har nu gått fyra år sedan organisationerna presenterade sina gemensamt prioriterade frågor. En del har hänt men mycket återstår att göra.

Inspel
· 15 maj, 2018

Krönika: The Nordic USP

– Thank you Denmark! Seriously, on behalf of the Swedish life science industry organization, I mean it. Thank you for continuously keeping us on our toes, showing us and our politicians that international competition is – indeed – tough.

Inspel
· 7 maj, 2018

Nytt faktablad om hur du navigerar i patentlandskapet

Idag lanserar SwedenBIO ett nytt faktablad tillsammans med medlemsbolaget Groth & Co om hur du ska agera i förhållande till andras patent.

Information
· 24 april, 2018

Sobi tar plats i SwedenBIOs styrelse

Kirsti Gjellan, Senior Vice President Biologics Development and Supply på Sobi, har valts in i SwedenBIOs styrelse och kompletterar därmed ett redan diversifierat gäng med värdefulla erfarenheter. Sobi är ett internationellt läkemedelsföretag inriktat på sällsynta sjukdomar…

Information
· 22 april, 2018

Dags att söka till Startup Challenge @NLSDays

Under höstens NLSDays kommer några av de vassaste startup-bolagen från den nordiska life science-scenen få chansen att visa upp sina idéer inför investerare och scouter. I år arrangeras pitchtävlingen Startup Challenge av Umeå Biotech Incubator och förberedelserna pågår för fullt.

Event
· 16 april, 2018

Nå ut till hela Europa med EURES!

Från SwedenBIOs medlemsföretag lyfts ofta svårigheter med kompetensförsörjningen som ett av de största tillväxthindren idag. En relativt okänd möjlighet att råda bot på problemet är att vända sig till EURES – The European Employment Services.

Information
· 11 april, 2018

B2B ger tillväxtmöjligheter inom life science

Det våras för life science i Sverige. Det var tydligt när näringsutskottets ordförande Jennie Nilsson (s) genomförde politikerpraon ”life science-företagare för en dag” på Getinge Sterilization i Getinge, Halland under fredagen. Just den stora flexibiliteten och anpassningsförmågan att möta kundens unika krav är något som Sverige är riktigt bra på.

Information
· 10 april, 2018