Antimikrobiell resistens är ett växande och högaktuellt hot mot behandling av våra vanligaste sjukdomar. Problemet med #DenTystaPandemin måste belysas från olika håll och SwedenBIO vill göra det genom att lyfta den kunskap och innovation som redan nu finns i svensk life science.

Ansvarig utgivare är Helena Strigård
helena.strigard@swedenbio.se

#kampanjfilm
DEBATTARTIKEL

Sverige är bäst i världen – men bakterierna tar flyget

För att motverka #DenTystaPandemin behövs en kamp på flera håll. Vi behöver både minska användningen av antibiotika och hitta nya sätt att tackla de livsfarliga bakterierna. Vad krävs för att möjliggöra detta? Läs vår debattartikel i it-hälsa.se

BOLAGSFILM PHARMIVA

Pharmiva är ett av svensk life science många bolag som tar kampen mot #AMR. I filmen berättar Christina Östberg Lloyd om hur Pharmivas arbete kan motverka antimikrobiell resistens.

BOLAGSFILM BACTIGUARD

Ett annat svenskt life science-bolag som tar kampen mot #AMR är Bactiguard. I filmen nedan berättar Andreas Wallgren om hur just de jobbar för att tackla problemet.

BOLAGSFILM BIOGAIA

BioGaia är ett av bolagen som tar kampen mot #AMR. I filmen berättar Kristine Koppelhus mer om deras arbete för att motverka problemet.

BOLAGSFILM QureTechBio

Inom svensk life science finns många lösningar på den ökande antibiotikaresistensen. QureTechBio är ett av bolagen som tar kampen mot #AMR. Se filmen för att lära dig mer om deras viktiga arbete:

INTERVJU

I ett grått novemberstockholm lyste Helena Strigård och Kristine Koppelhus (BioGaia) upp centralstationen i blått. Där blev de nämligen intervjuade i samband med World Health Organizations World Antimicrobial Awareness Week.

Snabba fakta

Företag med huvudkontor i Sverige forskar just nu fram nya läkemedel

Läkemedelsprojekt pågår, varav över hundra inom cancerområdet

Av läkemedelsbolagen kommer från akademin eller hälso-/sjukvården