Grattis Alligator Bioscience till SwedenBIO Award 2016!

För tionde gången har SwedenBIO Award delats ut. Årets vinnare är Alligator Bioscience AB. De prisas för sin kombination av unik forskning och affärssinne som blivit en betydande inspirationskälla för många svenska life science-bolag.

Jonas Esktrand, VD SwedenBIO, Mårten Steen, partner Healthcap, Per Norlén, VD Alligator Bioscience och Lars Adlersson, ordförande SwedenBIO.

Motiveringen lyder:
Alligator Bioscience har gjort en sann pionjärinsats och tidigt identifierat möjligheterna att med nya terapeutiska koncept ta fram unika antikroppar som har potential att förlänga livet för patienter med spridd cancer. Kombinationen av högkvalitativ forskning och ett väl utvecklat affärssinne har resulterat i ett samarbetsavtal av sällan skådad dignitet med ett av världens största läkemedelsföretag. Även om bolaget fortfarande befinner sig i en tidig utvecklingsfas och projektrisken därför är hög, tjänar den kommersiella potentialen i avtalet som en betydande inspirationskälla för många svenska life science-företag.

Nominerade
De nominerade till SwedenBIO Award 2016 var Alligator Bioscience AB, Aprea AB, CTC Clinical Trial Consultants AB, Dilafor AB, Moberg Pharma AB och Xbrane Biopharma AB.

Priset
Priset är branschens eget pris och består, utöver äran, av ett vandringspris och två delegatplatser till Nordic Life Science Days 14-15 september 2016 (www.nlsdays.com).

Priset delas ut till ett bolag som visat prestationer och framgångar utöver det normala inom life science-industrin under det gångna året och som bidragit till ett ökat intresse för branschen.

Årets pris är det tionde i ordningen och delas ut tillsammans med HealthCap. Tidigare vinnare är Recipharm, Orexo, Affibody, Vitrolife, Aerocrine, BioInvent, Cellavision, Medivir och Gyros.

Juryn
Vinnaren utses av SwedenBIO:s styrelse: Lars Adlersson, Six Year Plan, Ulrica Slåne, AP3, Sarah Fredriksson, Genovis, Jan Erneberg, GE Healthcare, Yvonne Mårtensson, fristående styrelseledamot och rådgivare, Per Samuelsson, HealthCap, Eva Sjökvist Saers, APL, Thomas Eldered, Recipharm, Magnus Björsne, AstraZeneca och Johan Brun, Pfizer.

Kontakt:
Lars Adlersson, styrelseordförande SwedenBIO, lars.adlersson@sixyearplan.se, 0706 666 236.