BIO-PUB med Awapatent

De flesta inom life science-världen har någon gång kommit i kontakt med patentsystemet i olika sammanhang, men det kan vara svårt att få grepp om vad det faktiskt innebär i praktiken då utgångspunkten ofta är väldigt teoretisk. På BIO-PUB kommer Awapatents Niklas Mattsson att byta perspektiv, och berätta om patentbråk och andra sanna historier från läkemedels- och bioteknikbranscherna.

Man får höra om överraskande domar, drastiska konsekvenser och stora summor pengar, när vi lämnar detaljerna i juridiken och berättar om egna och andras erfarenheter i både Sverige och utomlands. Längs vägen snappar man kanske upp en del patentjuridik också, men fokus i vår presentation är på historierna bakom.

  • Hur gick det till när en argentinsk fartygslast av genmodifierat sojamjöl till slut fick komma igenom den holländska tullen?
  • Vem har egentligen rätt till en uppfinning som skrivits över flera gånger till olika företag?
  • Hur kunde Genentech skaffa sig USA-patent på grundläggande antikroppsteknik i hela 29 år?
  • Vad hände när en mormor i Australien till slut lyckades upphäva ett patent på gendiagnostik av den bröstcancer hon överlevt?
  • Gjorde Astra verkligen fel när de försökte skydda Losec i EU så länge som möjligt?

Denna BIO-PUB vänder sig framför allt till dig som kommer i kontakt med patent som akademiker, start-up-företagare eller som anställd på det stora bolaget, och som har ansvar för omvärldsbevakning, affärsutveckling, strategier etc.

Kom på BIO-PUB, nätverka och lyssna på annorlunda patenthistorier!