MIND THE GAP – förutsättningar för svenskt företagande 2017

Välkommen till Berns och en av årets viktigaste och mest intressanta diskussioner, när vi på Advokatfirman Lindahl presenterar rapporten "Mind the gap: Svenskt företagande 2017 – nuläge och målbild"

I samband med att rapporten presenteras gästas vi av Annie Lööf, riksdagsledamot, partiordförande för Centerpartiet och tidigare näringsminister, samt Pontus Braunerhjelm, professor i nationalekonomi vid avdelningen för industriell ekonomi och organisation vid KTH. De ger sin syn på det svenska företagsklimatet 2017 – nuläget, hur Sverige står sig i jämförelse med andra länder och vad som kan göras för att förbättra förutsättningarna för företagande.

Programmet avslutas med ett panelsamtal, modererat av Satish Sen, grundare på Kaleidoscope, där också Lars-Henrik Andersson, partner på Lindahl, deltar. Efter seminariet finns tid för mingel då det bjuds på lättare förtäring och dryck.

TID
14.30-15.00 Registrering och fika
15.00-17.00 Presentation av rapporten, seminarium (Så sluter vi gapet för svenska företagare – Annie Lööf, Utmaningarna för företagandet på kort och lång sikt – Pontus Braunerhjelm) och panelsamtal
17.00- Mingel

OM RAPPORTEN
Rapporten “Mind the gap: Svenskt företagande 2017 – nuläge och målbild” är framtagen av Advokatfirman Lindahl i samarbete med konsultföretaget Kaleidoscope.

Rapporten ger en nulägesbild av gapet mellan idealtillståndet och verkligheten för svenskt företagande 2017. Förutom en analys av relevant tillgänglig statistik har vi frågat 18 000 företag i olika storlekar, i en panel om det upplevda läget. Rapporten är tänkt att vara årligen återkommande.