Rapport från svensk delegation i San Francisco

Årets JP Morgan ställde om till digitalt möte i sista stund men många aktörer som planerat att delta fysiskt var ändå på plats, så även en mindre delegation bestående av Business Sweden, Business Region Göteborg och SwedenBIO. San Francisco med Palo Alto/Silicon Valley runt hörnet är en dynamisk life science hot spot året runt och de möten vi fick till genererade samarbeten till gagn för svensk life science.

Växla upp på dina tillgångar – ett panelsamtal på SwedenBIO Summit

En av programpunkterna under årets SwedenBIO Summit var ”Växla upp på dina tillgångar” – ett panelsamtal där Thomas Eldered (Flerie Invest) och Carina Schmidt (Grasp Bioscience) delade med sig av sina stora erfarenheter och kunskaper om bolagsutveckling.

NLSDays 2022: Registration is open!

Welcome back to a physical NLSDays – the largest Nordic partnering conference dedicated to the life science industry. Next year’s event will take place in Malmö over two days, filled-to-the-brim with exciting content and phenomenal partnering possibilities. Register before November 1 to receive the early bird-discount!

Voices from NLSDays 2021

Genetic Analysis had over twenty partnering meetings with pharma and investors, and several that are quickly proceeding forward. The company is based in Oslo and was one of the selected NLS Invest Rising Stars. We asked CCO Anita Patel Jusnes to share her experiences of #NLSDays and tell us more about the company.

Intervju med Genagon Therapeutics vd Moa Fransson

Inför NLSDays 2021 gjorde DNB en intervju med Genagon Therapeutics vd Moa Fransson. Hon berättar bland annat varför Genagons forskning är viktig, vad som händer i bolaget 2021 och varför NLSDays är en viktig plattform.

Tips på väg mot marknad

För många svenska life science-bolag är steget ut på europeiska och internationella marknader det riktigt tuffa, efter år av forskning och utveckling. Vad gäller kring marknadsföring och tillsyn? Hur ska distributionen lösas? Och hur ska man tänka när det gäller prissättning? I takt med att fler och fler av svenska life science-bolag lyckas ta sig hela vägen, något vi bland annat sett i SwedenBIOs senaste mappning av svensk läkemedelspipeline, ökar branschens behov av att navigera nya delar av affärsutveckling.

Så skapar du hållbar handel på börsen

Life science-sektorn tillhör en av de starkaste för listade småbolag i Sverige. Samtidigt är konkurrensen inom sektorn hård och det krävs att man jobbar med de frågor som berör aktiehandeln. En väl fungerande aktiehandel är viktig för att skapa tillväxt i små och medelstora bolag. Läs mer om hur du som bolag skapar en hållbar handel på börsen i faktabladet.

Våra medlemmar

329medlemmar
SwedenBIO samlar en mångfald aktörer från det finansiella life science-landskapet.
Almi Invest
AQILION
ABG Sundal Collier
DNB Bank ASA, filial Sverige
Hadean Ventures
HealthCap
Industrifonden
Karolinska Development
Nasdaq Stockholm
Sciety
Spotlight Group

”När jag blev VD för ett litet biotechbolag insåg jag hur mycket tid och pengar man kan spara genom att arbeta mer integrerat och se till att kapitalanskaffningen går hand i hand med strategiska beslut, affärsavtal, utvecklingsarbete och exitförberedelser från dag ett.”

Christina Herder på Medivir är ordförande för SwedenBIOs arbetsgrupp för affärsutveckling och finansiering.

Brännpunkt Life Science är en intervjuserie i samarbete med SwedenBIO som riktar förstoringsglaset mot skärningspunkten mellan innovation, kapital och hälsa

I andra delen analyserar Helena Strigård, vd för SwedenBIO, läget i branschen och tittar närmare på hur året har sett ut för SwedenBIO och medlemmarna.

BICO vinnare av SwedenBIO Award 2021

För 15:e året i rad delar SwedenBIO ut priset till ett företag som utmärkt sig genom prestationer vad gäller egen forskning och utveckling, affärsutveckling, tillväxt och som dessutom bidragit till samhällelig nytta.

SwedenBIO Summit 2020 – se klippen i efterhand

Vägen till börsen, marknadsplatsernas betydelse, så investerar Almi Invest i life science. Här hittar du klippen från SwedenBIO Summit på temat ”Follow the money” och ”Money talks”.

Tips till mindre företag

Erbjudande till dig som inkubatorbolag

Tillvaron för startup-bolag var inte utan utmaningar innan coronakrisens effekter slog till och läget nu är tufft för många mindre bolag. Nu vill vi bidra till att bygga Sveriges nästa generation life science-bolag starka, för framtida exportintäkter och innovationskraft. Startup-bolag på upp till fyra anställda ska kunna vara medlemmar i SwedenBIO för en årsavgift om 1000kr, förutsatt att de är knutna till en inkubator som stadigvarande är medlem i SwedenBIO. I gengäld kommer inkubatorn att betala en högre avgift än idag.

Rabatt på internationella partneringkonferenser

Genom att delta på konferenser som BIO i USA eller SwedenBIOs eget Nordic Life Science Days har du möjlighet att träffa potentiella och befintliga affärspartners. SwedenBIO erbjuder rabatt på deltagaravgifter till en mängd sådana möten.

SwedenBIO:s rekommendation vid ägarspridning

SwedenBIO har i en satsning tagit fram en policy för vilken information life science-bolag i utvecklingsfas bör lämna för att investerare ska kunna göra relevanta bedömningar inför en ägarspridning.