Medlemserbjudandet

Som medlem i SwedenBIO får ditt företag och alla anställda direkt tillgång till ett omfattande nätverk, kunskap om branschen, en stark röst i debatten samt nyttiga erbjudanden och rabatter. Tillsammans driver vi utvecklingen framåt för life science-industrin i Sverige.  

Se till att vi har aktuella kontaktuppgifter till er så att ni inte går miste om information eller inbjudningar! Rekommendera alla era anställda att anmäla sig till vårt nyhetsbrev här, så är ni fler som håller koll på inbjudningar, erbjudanden och kunskap om branschen. Och följ oss på LinkedIn.

Kontakta oss på info@swedenbio.se om du vill veta mer så guidar vi dig rätt.

Event

SwedenBIO arrangerar årligen flera event och mötesplatser. På majoriteten av dessa är det kostnadsfritt att delta för alla anställda på våra medlemsföretag. Våra årligt återkommande möten är:

  • Executive Dinner. Exklusiv middag och framtidsdiskussioner för ledarna i våra medlemsföretag. Följer på SwedenBIOs formella årsmöte i maj.
  • Almedalen. SwedenBIO är på plats i Sommarsveriges debattarena. Välkomna till vår trädgård och hör av er om ni vill arrangera aktiviteter i det så kallade SwedenBIO-huset.
  • Nordic Life Science Days. Med över 1600 delegater från 40 länder är NLSDays Nordens största internationella partneringmöte. SwedenBIOs medlemmar får 30% rabatt på anmälningsavgiften.
  • SwedenBIO Summit. Vi avrundar året med en inspirationsdag, ofta i december, där framstående profiler delar med sig av sina tips och erfarenheter.

Utöver dessa ordnar vi AW, seminarier och workshops, gärna tillsammans med våra medlemmar. Hör gärna av dig om du har idéer om något du skulle vilja anordna. Och håll utkik i kalendariet och i våra nyhetsbrev för aktuella händelser.

Expertnätverk

I SwedenBIOs nätverk finns enorma mängder kunskap och vi underlättar kunskapsöverföringen mellan olika företag, aktörer och experter. Vårt samlade expertnätverk består av arbetsgrupper och task forces. Genom dessa grupper kan du engagera dig i SwedenBIOs arbete. De producerar faktablad, seminarier och andra kunskapsspridande material för att dela med sig av sina erfarenheter.

Internationellt

SwedenBIO är en aktiv aktör på den internationella arenan som erbjuder både synlighet och ekonomiska fördelar för sina medlemmar. Rabattkoder till partneringkonferenser samlas på en webbplats som endast är avsedd för medlemmar och listan över koder uppdateras ofta. Vi organiserar också svenska delegationer till JPM, BIO och BioEurope – vänligen meddela oss om du är intresserad av att ansluta.

Kunskap

Genom den årliga Life Science-Barometern tar vi tempen på branschen och publicerar dessa data i en nationell kontext. Vart tredje år publicerar vi den så kallade pipelinerapporten där vi kartlägger Sveriges samlade läkemedelsutveckling. Rapporterna är viktiga för policypåverkan och för att marknadsföra svensk life science i utlandet.

Kurser

Tillsammans med Läkemedelsakademin arrangerar SwedenBIO kurser inom affärsutveckling samt läkemedelsutveckling, skräddarsydda för mindre life science-bolag som önskar få en överblick och handfasta råd. Medlemsrabatten får du direkt i kursanmälan. Läs mer här.

Policy

SwedenBIO deltar aktivt i samhällsdebatten. Vi är en formell remissinstans och finns representerad i olika rådgivande råd och nationella grupper. Vi har löpande kontakter med regeringskansli, myndigheter, lärosäten och andra slags beslutsfattare som påverkar branschens förutsättningar på lång och kort sikt. Genom SwedenBIOs neutrala position kan ni som bolag få era synpunkter hörda.

Genom vårt samlade expertnätverk kan ni som medlemsrepresentanter påverka direkt vilka frågor SwedenBIO driver. Hör av er om ni är intresserade.

Möteslokaler

Våra medlemmar kan kostnadsfritt låna möteslokal på SwedenBIOs kansli på Wallingatan 24 i centrala Stockholm. Här kan man ha möten för upp till 8 personer, du kan också låna ett rum under ett par timmar där du kan sitta och arbeta. Kontakta oss helst ett par dagar innan för att kontrollera tillgänglighet.

Synlighet

Som medlem lyfts du fram som en viktig spelare i life science. Ditt företag marknadsförs på swedenbio.se och du kan även distribuera dina pressmeddelanden direkt på vår startsida.


Unika rabatter för medlemmar i SwedenBIO

Rabatt hos Thermo Fisher Scientific

Läs mer

Fisher Scientific, en del av Thermo Fisher Scientific, erbjuder SwedenBIO:s medlemmar en komplett portfölj av laboratorieutrustning, kemikalier, förnödenheter och tjänster med exceptionella valmöjligheter och bekvämlighet. Det exklusiva partnerskapserbjudandet omfattar tillgång till en bred portfölj av produkter, tjänster och möjliggörande teknik.

Kontakta Shahin Hojjati på Thermo Fisher, shahin.hojjati[a]thermofisher.com, för att ta del av rabatten.

Rabatt hos Nordic Life Science

Läs mer

Genom ett samarbete med mediekanalen Nordic Life Science, får medlemmar och dess anställda SEK 1 000 i rabatt på Nordens största nyhetstjänst och affärstidning för branschen (ord. pris SEK1 990).

Genom nyhetstjänsten Nordic Life Science News, affärsmagasinet Nordic Life Science och nyhetsportalen www.nordiclifescience.org får över 40 000 läsare över hela världen ta del av de senaste nyheterna, affärerna, marknadstrenderna, forskningen och utvecklingen inom läkemedel, medicinteknik, bioteknik och diagnostik.

Läs mer om erbjudandet här (kom ihåg din rabattkod: SWEDENBIO): https://nordiclifescience.org/swedenbio-subscription/

Det är också möjligt att testa prenumerationen kostnadsfritt under två månader, därefter till ordinarie pris. Läs mer här (ange rabattkod: SWEDENBIO TEST).

Rabatt hos Life Science Sweden och Medtech Magazine

Läs mer

50% rabatt på Life Science Sweden – digital prenumeration

Unikt erbjudande för medlemmar i SwedenBIO. Halva priset på Life Science Sweden för nya prenumeranter.

Betala endast SEK 1448 för 12 månader (ord. pris SEK2895)

Säkerställ en långsiktig bevakning med dagliga handlingsorienterade uppdateringar och analyser för din bransch. Följ med i trendutvecklingen inom Life Science från din digitala plattform oavsett tid och plats!

50% rabatt på Medtech Magazine – digital prenumeration

Unikt erbjudande för medlemmar i SwedenBIO. Halva priset på Medtech Magazine för nya prenumeranter

Betala endast SEK 1098 för 12 månader(ord. pris SEK2195)

Säkerställ en långsiktig bevakning med dagliga handlingsorienterade uppdateringar och analyser för din bransch. Våra läsare är beslutsfattare, nyckelpersoner och andra relevanta medarbetare som oavsett tid och plats får nyheter från den digitala plattform dom som helst önskar.

För bokning kontakta: emil.sjostrom@nordiskemedier.se Telefon: 070-024 61 89

Rabatt hos Cision

Läs mer

Cision har tagit fram en skräddarsydd paketlösning för SwedenBIOs medlemmar som ger upp till 20% rabatt för dig som ny kund. För övriga utvalda tjänster, vid exempelvis börsnotering, utgår 10% rabatt.

Du som redan är kund hos Cision kan kontakta er Account Manager för att ta del av ytterligare erbjudanden kring tilläggstjänster, så som publicering på er hemsida och digital omvärldsbevakning.

Ta kontakt med Cision för att ta del av erbjudandet.

Rabatt hos StyrelseAkademien

Läs mer

StyrelseAkademien erbjuder medlemmar i SwedenBIO en rabatt på certifieringsutbildning Rätt fokus i styrelsearbetet SME. Ord. pris 17 900 kr exkl. moms. Ert pris 15 900 kr exkl. moms. Erbjudandet gäller på alla nationella öppna tillfällen. Utbildningen erbjuds både online och fysisk.

Anmälan
Anmälan till utbildning skall göras på Styrelseakademiens hemsida och kalender. Medlemmar i SwedenBIO får uppge en kod vid anmälan till utbildningen. Koden uppges under ”övrig information” i anmälningsformuläret. (Kontakta oss på info@swedenbio.se för att få rabattkoden).

Av och ombokningsregler – Vi tillämpar samma som Styrelseakademien har i sina villkor. Läs mer här – https://www.styrelseakademien.se/om-oss/foersaeljningsvillkor

Innehållsbeskrivning
Rätt fokus i styrelsearbetet för aktiebolag (SME). Rätt fokus i styrelsearbetet ger dig grunderna och verktygen, så att du på ett professionellt sätt kan bidra till att utveckla ditt bolags lönsamhet och prestation på lång sikt. Varje år väljer därför mer än 3 000 styrelseledamöter i svenska bolag att gå denna branschledande utbildning som genomförs på ett 20-tal orter i hela landet. Utbildningen är uppdelad i fyra block som täcker det mesta du behöver veta om bolagsstyrning: hur du får rätt bemanning, rätt styrning och inriktning, samt ett mer praktiskt avsnitt om rätt arbetssätt som även berör ansvarsfrågan. Utbildningens innehåll och certifieringen är godkänd av ecoDa, European Confederation of Directors Associations.

Läs mer om innehållet här – https://www.styrelseakademien.se/utbildningar/ratt-fokus-i-styrelsearbetet-sme

I utbildningen ingår även en möjlighet att certifiera sig som styrelseledamot. Det innebär att man efter avslutad utbildning gör en tentamen. Om man klarar tentamen får man ett bevis på att man är certifierad styrelseledamot.

Läs mer om certifieringen härhttps://www.styrelseakademien.se/utbildningar/certifiering

Rabatt hos The Park

Läs mer

The Park erbjuder coworking-utrymmen i Hagastaden, Solna och community för Life Science-branschen där ni kan arbeta och nätverka i en inspirerande miljö på Forskaren. Detta exklusiva erbjudande är tillgängligt för våra medlemmar och kan nyttjas genom att följa länken.

Erbjudanden från andra medlemmar

Just nu uppdaterar vi våra övriga erbjudanden. Har ditt företag ett erbjudande åt våra medlemmar? Kontakta oss gärna.