Vårt internationella arbete

Internationella affärspartners och synlighet är nyckelfaktorer för många life science-företag. SwedenBIOs internationella arbete syftar till att utöka våra medlemmars affärsnätverk vid de starkaste life science-noderna runt om i världen och öka Sveriges internationella synlighet som life science-nation.

Vårt internationella arbete sker i nära samarbete med organisationer inom den privata och offentliga sektorn i starka life science-nav som Schweiz, Sydkorea, Japan, Kalifornien och USA:s östkust.

Nordic Life Science Days, den största partneringkonferensen i Norden som samlar omkring 1500+ delegater från 40 länder varje år, är den plats där våra internationella nätverk möts i Norden. Under Investor Dinner på Nordic Life Science Days bjuder vi in internationella investerare att träffa nordiska investerare, medan partnering erbjuder en plats för 1-1 möten med nordiska företag.

Som medlem i SwedenBIO kan du (1) delta i svenska delegationer, (2) få insikter och rabatter till internationella konferenser, (3) öka din synlighet på den internationella arenan.


Svenska och nordiska delegationer

SwedenBIO organiserar och stödjer svenska och nordiska delegationer utomlands när det finns tillräckligt med intresse från våra medlemsföretag. Vänligen kontakta oss om du är intresserad av att delta i en delegation. Några exempel på svenska delegationer:

Svensk delegation till Schweiz i samband med Swiss Biotech Day
Schweiz är Europas hetaste plats för läkemedels- och bioteknik-industrin. Swiss Biotech Day erbjuder internationella delegationer skräddarsydda partnerskap med det schweiziska ekosystemet.

Svensk biopharma-delegation till Korea i samband med Bio Korea
Business Sweden och svenska ambassaden bjuder in svenska företag att visa upp innovativ teknik och utforska affärssamarbeten i samband med Bio Korea. Svensk paviljong, svenskt bioseminarium, skräddarsydda möten och en mottagning ökar värdet av delegationen.

Svensk delegation till Japan i samband med Bio Japan
Den japanska läkemedelsindustrin längtar efter innovation och Sverige har mycket av det. Det finns många svenska aktörer i Japan som är angelägna om att ta emot svenska delegationer. Läs mer om möjligheterna för svenska bolag i Japan.

Svensk delegation till JP Morgan Health Week i USA
JP Morgan veckan i januari kick-startar året för life science-industrin. Läs mer om varför ert företag bör satsa på att delta och vilken support och samordning SwedenBIO erbjuder för sina medlemmar.

Rabattkoder för internationella konferenser

Medlemmar i SwedenBIO får rabatterade konferensbiljetter till de viktigaste partnerkonferenserna inom life science-området, såsom BIO International, Bio-Europe, Biotech Showcase, Swiss Nordic BIO, Anglo Nordic Life Science Conference, LSX World Congress och Bio Korea. En särskild rabatt på 30% beviljas för Nordic Life Science Days (nlsdays.com).

SwedenBIO:s portföljbolag

SwedenBIO arbetar aktivt för att främja svensk life science-industri på internationella arenor och presenterar våra medlemsföretag för investerare och läkemedelsindustrin. Den svenska pipelinen för upptäckt och utveckling av läkemedel är vårt huvudsakliga material när vi marknadsför den svenska life science-industrin utomlands.