Kostnadsfri rådgivning inför din kliniska studie

Clinical Trial Consultants erbjuder medlemmar i SwedenBIO en kostnadsfri konsultation (CTC – Advisory board) på upp till 4 timmar.

Agenda – CTC Advisory board

På din kostnadsfria konsultation har du möjlighet att djupgående diskutera potentiell design för din kliniska studie och få feedback på viktiga aspekter inför din studiestart av relevanta nyckelpersoner på CTC. Du kommer att få träffa ett handplockat team bestående av ett urval av vetenskapliga, medicinska och regulatoriska rådgivare, farmakokinetiker, bioanalytiker, medical writer, biostatistiker och projektledare. Tillsammans har vi möjlighet att diskutera kring dina frågeställningar och rådgöra hur du smidigast tar din produkt in i klinik eller går vidare till fas II. Inför ditt besök skriver båda parter på ett CDA så att vi kan diskutera studien så transparent som möjligt.

Att ta med hem

  • Efter mötet får du med dig ett förslag på en preliminär studiedesign.
  • Ett estimerat kostnadsförslag på studien utefter våra diskussioner.

We translate science into treatment

Clinical Trial Consultants är ett full-service CRO med fokus på det kliniska genomförandet på våra egna kliniker, en first-in-human godkänd enhet på Akademiska sjukhuset (12 sängar) och en fas I-II-enhet (24 sängar) i Science Park, Uppsala. Vi har lång erfarenhet av arbete inom kliniska studier i tidig fas, från First-in-Human till Proof-of-Concept. Vi erbjuder allt från rådgivning av studiedesign och protokollskrivande till det kliniska genomförande på egna kliniker och/eller multicenterstudier, projektledning samt biostatistik och rapportskrivning. Vi har dessutom en väletablerad pharmacovigilianceavdelning med medicinsk monitorering och rapportering av biverkningar samt en rekryteringsavdelning specialiserad på rekrytering av friska frivilliga likväl som patientpopulationer.

CTC grundades 2011 och har framgångsrikt genomfört över 300 industrisponsrade kliniska prövningar för nystartade företag samt internationella läkemedelsföretag och CRO:er.

Läs mer om M2M erbjudandet från CTC här.