Kurser och utbildningar

Våra kurser och utbildningar anordnas i samarbete med Läkemedelsakademien.

Fullmatad kurs i läkemedelsutveckling

Att få en överblick över alla steg som är ett måste från ax till limpa är det som gjort denna utbildning så populär. Många av deltagarna är erfarna, men kurser vänder sig till såväl juniora som seniora medarbetare som vill få en ”crash course” inom hela processen kring läkemedelsutveckling.

När utbildningen gick av stapeln för sjunde gången deltog Marta Schiavon från Lundbeck i Köpenhamn och Eva Filmström, Calliditas Therapeutics i Stockholm och de är eniga.

– Det är fantastiskt att ha en kurs där man får se helheten i läkemedelsutveckling. Just att den adresserar hela värdekedjan gör att många pusselbitar faller på plats, menar Eva och Marta håller med. Det är riktigt svårt att hitta en sådan här utbildningsmöjlighet på engelska, så när jag läste om den visste jag att det var något jag inte ville missa.

Den fullmatade kursen i läkemedelsutveckling samarrangeras av SwedenBIO och Läkemedelsakademin.

Kursen i drug development erbjuds två gånger per år, med olika inriktning höst och vår.

Kursen ”Biologics, Drug Development ”går nästa gång den 3-5 oktober 2023.

Strategi- och affärsutvecklingskurs för life science-ledare

I oktober genomfördes första etappen av SwedenBIO och Läkemedelsakademins helt nyutvecklade utbildning i strategi och affärsutveckling för life science-ledare.

Kursen samlade 19 ledare inom life science, tillsammans med prominenta företrädare för life science från både när och fjärran, som föreläsare och vägledare kring den egna strategiska utvecklingsplanen. Kursen lotsades fram under ledning av Ingrid Heath, partner och senior rådgivare på Adlersson Heath.

Christina Östberg Lloyd och Karoline Akerjordet från Pharmiva är två av kursdeltagarna.

– Jag har fått en riktig nytändning, säger Christina. Möjligheten att interagera med kursdeltagarna, föreläsarna och kursledningen har varit oerhört värdefullt och engagemanget har varit ovanligt högt. Jag tror aldrig att jag på så kort tid har fått så många kontakter och infallsvinklar förr och det triggar i gång massor av tankar.

– Jag har själv erfarenhet från såväl vården som Big pharma och nu som CEO för ett litet börsnoterat bolag och innehållet har varit relevant för alla delarna av den resan. Det är hög studsfaktor, fortsätter hon.

– Jag kan bara hålla med, säger Karoline. De bästa har varit de föreläsare som bjudit på sig själva och tagit dialogen. Det är viktigt att lära sig att tänka utanför boxen, men också att koppla ihop delarna över gränserna.

Kursen har tagits fram av SwedenBIO tillsammans med Läkemedelsakademin för att möta behovet av anpassad affärsutbildning.

Kursen ges nästa gång den 27-29 september + 23 oktober, 2023.