Aktuellt

Tips på väg mot marknad

För många svenska life science-bolag är steget ut på europeiska och internationella marknader det riktigt tuffa, efter år av forskning och utveckling. Vad gäller kring marknadsföring och tillsyn? Hur ska distributionen lösas? Och hur ska man tänka när det gäller prissättning? I takt med att fler och fler av svenska life science-bolag lyckas ta sig hela vägen, något vi bland annat sett i SwedenBIOs senaste mappning av svensk läkemedelspipeline, ökar branschens behov av att navigera nya delar av affärsutveckling.

Affär & Finans

Guide för användning av kvalitetsregister

Idag lanseras en guide som ska underlätta användningen av kvalitetsregister. Guiden innehåller en visualiserad process som beskriver samverkan och utlämnande av kvalitetsregisterdata för forskning och riktar sig till forskare, registerhållare och CPUA-myndigheter.

Information

Dags för ny life science aktör att ta ledartröjan för EU SME Support

Efter 15 år av värdskap för EU-supportkontoret, där svenska life science-bolag kan få stöd i sina ansökningar till EU:s olika finansieringsinstrument, har SwedenBIO beslutat att det är dags att lämna stafettpinnen vidare. Sedan starten 2007 har syftet med vårt engagemang varit att öka antalet svenska life science-företag som tar hem finansiering från EU.

Information

#vinterbadaförvaccinet

Nu har våren gjort sitt intåg. Men under vinterns kallaste veckor har medlemmarna en efter en antagit SwedenBIOs utmaning att vinterbada för att uppmärksamma vikten av Covid-19-vaccin, något som blivit en viral succé.

Information

Nyttja hälsodatan!

Möjligheterna för life science företag att kunna dra nytta av vår fantastiska resurs av hälsodata i Sverige måste förbättras! Varför då? Jo för att vi alla under våra liv kommer ha glädje av en modern och resurseffektiv hälso- och sjukvård och nya innovationer inom life science. Därför är det ett bra och viktigt steg att life science-kontorets samverkansgrupp, där SwedenBIO är representerade, nu ställt sig bakom tre konkreta förslag i ett inspel till regeringen.

Information
1 2 3 29