Kommande event

BIO International Convention in Boston 2023

Boston, MA, USA

RESI Boston

Boston

Almedalen

Visby
Nordic Life Science Days

Träffa din nästa samarbetspartner på Nordic Life Science Days 28–29 september

Vi välkomnar alla som arbetar inom life science – bioteknik, läkemedel, medicinteknik, diagnostik och e-hälsa – till nordens största partneringkonferens. Under mötet bjuds det, utöver privata möten med affärspartners genom den internationellt erkända partneringplattformen, på ett gediget scenprogram. Självklart har du som medlem rabatt!

”På SwedenBIO Executive Dinner träffade jag Peter Gaskin på Charles River Labs som ledde till vår expansion till Schweiz”

Anna Fahlgren, VD för Bioreperia som utvecklar zebrafiskmodeller i Linköping

Internationellt nätverk

SwedenBIO pådrivande i att skapa ett nytt nav för att nordisk life science ska kunna satsa internationellt

Tillsammans med regionala och nordiska samarbetsorganisationer vill vi skapa ett nav med uppgift att flytta fram positionerna för nordisk life science i ett internationellt perspektiv. Målet är att öka antalet samarbeten, såväl kommersiella som akademiska, och samtidigt stödja SwedenBIOs medlemsföretags utveckling på världsmarknaden.

Affär & Finans

Så skapar du hållbar handel på börsen

Life science-sektorn tillhör en av de starkaste för listade småbolag i Sverige. Samtidigt är konkurrensen inom sektorn hård och det krävs att man jobbar med de frågor som berör aktiehandeln. En väl fungerande aktiehandel är viktig för att skapa tillväxt i små och medelstora bolag.

Erbjudande till dig som inkubatorbolag

Tillvaron för startup-bolag var inte utan utmaningar innan coronakrisens effekter slog till och läget nu är tufft för många mindre bolag. Nu vill vi bidra till att bygga Sveriges nästa generation life science-bolag starka, för framtida exportintäkter och innovationskraft. Startup-bolag på upp till fyra anställda ska kunna vara medlemmar i SwedenBIO för en årsavgift om 1000kr.

Hur ser framtiden ut för dual listings i USA? När är det rätt tillfälle? Det är frågor Adam Kostyal ägnar sig åt att besvara i senaste avsnittet av Brännpunkt Life Science.

Brännpunkt Life Science är en intervjuserie i samarbete med DNB Sverige som riktar förstoringsglaset mot skärningspunkten mellan innovation, kapital och hälsa. I första delen möter vi Adam Kostyal, europeisk noteringschef på Nasdaq, som tittar på hur börsåret såg ut för sektorn, pratar om pandemins påverkan och delar med sig av framtidsspaningar.