Agenda 2020-2021

Swedish-US Networking Event (avslutad)

Exklusivt för medlemmar

Hidden Gems of the Swedish Drug Discovery & Development Pipeline

SwedenBIO Summit (avslutad)

Exklusivt för medlemmar

A thousand paths to success – which one is yours? Life science-companies have one thing in common: the need for money. When looking closer into the sources whereby money is attained, a variety of financing strategies unfolds. Which is the successful choice?

NLS Invest 2021

This year we are hosting an exclusive meeting to increase international investors’ interest in Nordic incubator companies. By invitation.

NLSDays 2021

Welcome to the largest Nordic partnering conference dedicated to the life science industry.

Drug Development Course

Årsmöte

Exklusivt för medlemmar

Under en kväll samlas ledarna för våra medlemsföretag för inspiration, diskussion och nätverkande under informella former. Verksamhetsåret summeras kort under det formella årsmötet.

BIO International Convention 2021

Executive dinner

Exklusivt för medlemmar

Kurs i strategi- och affärsutveckling

I denna skräddarsydda kurs får du en effektiv fördjupning i de viktigaste strategiska vägvalen som varje ledare för ett life science-bolag ständigt ställs inför. Kursen ger dig konkreta verktyg som hjälper dig att ta rätt beslut för just ditt bolag.

Kommande event

Drug Development Course

Digital (Läkemedelsakademin/SwedenBIO)

Life Science: Introduction to the UK and the NHS

Digital (The Swedish Chamber of Commerce for the UK)

Nordic AMPlify 2021 Launch Webinar: Accelerated U.S. Market Entry

Digital (Business Sweden)
Nordic Life Science Days

Träffa din nästa samarbetspartner på Nordic Life Science Days 20–21 april

Vi välkomnar alla som arbetar inom life science – bioteknik, läkemedel, medicinteknik, diagnostik och e-hälsa – till nordens största partneringkonferens. Under mötet bjuds det, utöver privata möten med affärspartners genom den internationellt erkända partneringplattformen, på ett gediget digitalt scenprogram. Självklart har du som medlem rabatt!

”På SwedenBIO Executive Dinner träffade jag Peter Gaskin på Charles River Labs som ledde till vår expansion till Schweiz”

Anna Fahlgren, VD för Bioreperia som utvecklar zebrafiskmodeller i Linköping

Internationellt nätverk

SwedenBIO pådrivande i att skapa ett nytt nav för att nordisk life science ska kunna satsa internationellt

Tillsammans med regionala och nordiska samarbetsorganisationer vill vi skapa ett nav med uppgift att flytta fram positionerna för nordisk life science i ett internationellt perspektiv. Målet är att öka antalet samarbeten, såväl kommersiella som akademiska, och samtidigt stödja SwedenBIOs medlemsföretags utveckling på världsmarknaden.

Affär & Finans

Så skapar du hållbar handel på börsen

Life science-sektorn tillhör en av de starkaste för listade småbolag i Sverige. Samtidigt är konkurrensen inom sektorn hård och det krävs att man jobbar med de frågor som berör aktiehandeln. En väl fungerande aktiehandel är viktig för att skapa tillväxt i små och medelstora bolag.

Erbjudande till dig som inkubatorbolag

Tillvaron för startup-bolag var inte utan utmaningar innan coronakrisens effekter slog till och läget nu är tufft för många mindre bolag. Nu vill vi bidra till att bygga Sveriges nästa generation life science-bolag starka, för framtida exportintäkter och innovationskraft. Startup-bolag på upp till fyra anställda ska kunna vara medlemmar i SwedenBIO för en årsavgift om 1000kr.

Hur ser framtiden ut för dual listings i USA? När är det rätt tillfälle? Det är frågor Adam Kostyal ägnar sig åt att besvara i senaste avsnittet av Brännpunkt Life Science.

Brännpunkt Life Science är en intervjuserie i samarbete med DNB Sverige som riktar förstoringsglaset mot skärningspunkten mellan innovation, kapital och hälsa. I första delen möter vi Adam Kostyal, europeisk noteringschef på Nasdaq, som tittar på hur börsåret såg ut för sektorn, pratar om pandemins påverkan och delar med sig av framtidsspaningar.