Frida Lawenius lämnar SwedenBIO

SwedenBIOs tillförordnade VD tillika ordinarie vice-VD Frida Lawenius lämnar organisationen efter tre år.

Tillförordnad VD Frida Lawenius 2022. Foto: Alexandra Hoegberg/SwedenBIO

I årets första VD-brev delar Frida några ord om vad som komma skall under 2023, och tackar för den tid som varit på SwedenBIO.

Den 16 januari påbörjade hon en ny tjänst som tillförordnad förbundsdirektör för Naturvetarna.

.


God fortsättning på det nya året!

SwedenBIOs kansli står riggade för att företräda er medlemmar under ännu ett år och vi gör det med ödmjukhet inför de utmaningar – såväl inhemska som globala – som företagen står inför. Vi gör det också, som alltid, med respekt för de gemensamma resurser och varierande behov vi förvaltar och responderar på.

År 2023 håller vi en hög svansföring på att erbjuda arenor och mötesplatser samt kunskaps- och informationsinsatser – med så mycket pang för pengarna som vi bara kan leverera.

Med färska fakta om den svenska pipelinen i rockärmen har vi också fog för att marknadsföra svenska företag och för att påverka för gynnsamma villkor. I början av mars lanseras årets utgåva av The Swedish Drug Discovery and Development Pipeline Report, håll utkik efter lanseringsseminariet i kalendariet på swedenbio.se. Där hittar du även alla andra planerade aktiviteter för året. Några höjdpunkter under året blir Executive Dinner den 10 maj och 10-års jubileet av Nordic Life Science Days i Köpenhamn den 29 till 30 november.

Detta blir mitt sista brev, inte bara som interims-VD, utan från min tid på SwedenBIO. Jag tackar nu för mig och för alla de utvecklande, utmanande och stimulerande samarbeten och projekt som jag fått äran att driva tillsammans med många av er under de senaste tre åren. Jag går nu vidare mot en ny spännande utmaning i min karriär. Jag önskar er alla och inte minst Jessica Martinsson, som tillträder som ny VD för SwedenBIO, ett innerligt lycka till i era egna och gemensamma utmaningar.

Jag tackar för mig och önskar er alla ett givande och framgångsrikt år tillsammans med SwedenBIO!

Frida Lawenius


.

Under sina tre år på SwedenBIO har Frida bland annat drivit frågor kring bolagens förutsättningar för att bedriva forskning och utveckling, kompetensförsörjning för life science-bolagen och förutsättningar för fler kliniska prövningar i landet.

SwedenBIOs kansli tackar Frida för allt hon bidragit med de senaste åren och önskar henne all lycka till!

Organisationens nya VD blir Jessica Martinsson, som kliver in i sin nya roll den 1:a mars 2023. För att komma i kontakt med kansliet kan man vända sig till info@swedenbio.se eller hitta rätt person att tala med på vår kontakt sida.