Fyra frågor till Mpya Sci & Tech

Mpya Sci & Tech är en av våra nya, spännande medlemmar. Här följer fyra frågor om 2021 till VD Johan Östman.

År 2020 var ett speciellt år för branschen men också för er. Ni hjälper bolag inom life science att rekrytera. Hjälp oss ta tempen på rekryteringstrycket, hur ser det ut?

I våras upplevde vi under ett par månader att mycket stannade upp och sattes på hold. Det vi nu ser är att Life Science branschen i stort fått ett uppsving. Det är full aktivitet med stora investeringar, ffa relaterat till att Covid-19 så som skyddsutrustning, diagnostiska kit, utveckling och produktion av vaccin etc. Det leder till en stor efterfrågan av både konsulter och rekrytering så det korta svaret är att tempen är väldigt hög!

Hur tror ni att det kommer att utvecklas under 2021?

Vi ser inga tecken på en avmattning utan vi förutspår tillväxt för stora delar av branschen under 2021.

Vad händer hos er under 2021, hur möter ni detta tryck?

Vi har haft en fantastiskt utveckling och gått från 6 till över 40 kollegor på 1,5 år och den utveckling hoppas vi självklart fortsätter. Vi letar ständigt efter nya intressanta kollegor. Vi är starkt värderingsburna och bygger bolaget på nyfikenhet och delaktighet som drivkrafter, men där också hållbarhet är ett ledord. För livet är ju trots allt så mycket mer än bara jobb.

Vad ser ni mest fram emot som nyblivna medlemmar i SwedenBIO-communityn?

Vi ser fram emot att få ta del av alla spännande aktiviteter och hitta nya partnerskap för att göra LS branschen i Sverige än mer konkurrenskraftig. Vi hoppas också kunna bidra med vår kunskap inom rekrytering, kompetensförsörjning, utveckling och kvalitetssäkring av läkemedel samt att fortsätta inspirera genom intressanta föreläsningar. Den 29/1 har vi t.ex. en digital frukostföreläsning med Fredrik Reinfeldt som kommer prata om ekonomiska och politiska världstrender.