Idé till patient-Podden är här!

Nu finns det första avsnittet av säsongen Idé till patient-Podden ute. Den nya säsongen av SwedenBIO studion fokuserar i sex avsnitt på resan från idé till klinisk prövning.

Podd-säsongen Idé till patient är en gemensam produktion mellan CTR-gruppen och SwedenBIO. Säsongen innehåller sex avsnitt där inbjudna gäster från läkemedelsindustrin kommer att prata om fallgropar och höjdpunkter i tidig läkemedelsutveckling. Avsnitt två och fyra kommer att spegla vägen till kliniska prövningar och avsnitt fem kommer att omfatta diskussioner om första prövningen på människan.


I pilotavsnittet ”En inledning till translationell forskning” diskuteras förväntningar och innehåll för kommande avsnitt. Frida Lawenius, vice VD på SwedenBIO, sitter som värd för avsnittet, och gästas av Karin Meyer, VD på CTR. Tillsammans går de igenom begreppet translationell forskning och diskuterar poddens olika målgrupper.

Idé till patient-podden finns på Spotify och Apple Podcasts, och vill du lyssna direkt i webbläsaren klickar du här.

Säsong 2, Idé till patient-podden, spelas in i samarbete med CTR-gruppen och bjuder in gäster från läkemedelsindustrin för att diskutera de tidiga stegen i läkemedelsutveckling – hur man tar sin produkt från idéstadiet hela vägen till kliniska prövningar.