Jessica Martinsson blir ny vd på SwedenBIO

SwedenBIO har rekryterat Sprint Biosciences medgrundare och operativa chef Jessica Martinsson som ny vd. Hon kliver in i den nya rollen den 1 mars 2023.

Jessica Martinsson kommer närmast från Sprint Bioscience där hon är medgrundare och där hon förutom rollen som operativ chef även varit vd. Hon är entreprenör och läkemedelsutvecklare med erfarenhet som spänner över både små och stora bolag, såsom Pharmacia & Upjohn och Biovitrum, och som styrelseledamot i Lipigon Pharmaceuticals.

Till SwedenBIO för hon med sig sina samlade kunskaper av 27 år i branschen och en magisterexamen i kemi från Uppsala Universitet.

”Jag är väldigt glad över att Jessica Martinsson blir ny vd för SwedenBIO”, säger organisationens styrelseordförande Lotta Ljungqvist.

”Med hennes erfarenhet som entreprenör och medgrundare av life science-bolag får SwedenBIO ett ledarskap som kommer driva branchens utveckling vidare. Jessicas kunskap inom läkemedelsutveckling i både små och stora bolag samt hennes passion för samverkan kommer skapar bättre förutsättningar för branschen – vilket behövs för att i längden förbättra folkhälsan och samhället i stort”, säger Ljungqvist.

Om tillträdet i mars säger Jessica Martinsson: ”För mig är SwedenBIO en organisation med stort värde för våra medlemsbolag och jag är mycket stolt över att fått möjlighet att leda den fortsatta utvecklingen. Tillsammans med ett kompetent team på kansliet och en stark styrelse i ryggen kommer SwedenBIO bli en ännu tydligare röst i samhällsdebatten”.

Läs pressmeddelandet.