Medicon Weekend

Life science - hands on! Medicon Weekend är ett annorlunda möte inom hälsa och bättre liv! Var en del av den unika mixen, bli inspirerad, var med och påverka!

Medicon Weekend kommer att gå av stapeln den 15-16 oktober på Medicon Village i Lund. Arrangörer är Medicon Village i samarbete med Region Skåne och Lunds universitet.

The Challenge – De har bara 3 timmar på sig! Under ledning av Susanna Dzamic utmanas en oväntad kombination av experter i frågeställningar rörande Life Science och tillväxt. Det kan gälla lösningar på viktiga problem, produktideer, eller forskningsutmaningar inom ämnet. Vad kan komma fram när olika expertis samarbetar under press?

Trender – Vi lyssnar av patienternas och användarnas behov och får en snabb trendspaning kring vilka lösningar som är på gång inom ämnet. På plats finns forskare och företag som möter upp de utmaningar som användarna målar upp. Vill du veta mer? Efteråt stiftar du närmare bekantskap med användare och trendspanare i “The Village” .

Workshops – Hjälp till att få snurr på Skånes life science-strategi genom att medverka i spännande workshops. Kliniker, innovatörer och företag samverkar – hands on!

Bli inspirerad av spännande keynote speakers inom respektive block; “Attackera Cancer”, “Stoppa Diabetes”, “Få koll på läget: E-hälsa” och “Lev bättre med Prevention”!