Kommunikatör sökes till SwedenBIO (ansökning stängd)

SwedenBIO söker en självgående kommunikatör med några års relevant arbetslivserfarenhet som trivs i det operativa arbetet. Hos oss är du del av ett slagkraftigt kärnteam i ett stort nätverk där vi påverkar den politiska och affärsfokuserade agendan för svensk life science.

Jobba på SwedenBIO som kommunikatör

Ansökningstiden för den här tjänsten har passerat.

Som branschorganisationen för life science-industrin har SwedenBIO ett viktigt uppdrag att representera branschen gentemot politiska beslutsfattare och att skapa goda förutsättningar för bolagen på marknaden. I detta arbete är kommunikatörens roll kritisk och vi söker nu en kollega som kan stärka upp det operativa kommunikations- och marknadsföringsarbetet.

Vi erbjuder en arbetsplats med mycket eget ansvar och goda förutsättningar för personlig utveckling. SwedenBIO har stor synlighet gentemot vår målgrupp som består av företagsledare, politiska beslutsfattare och andra näringslivsrepresentanter. Du kommer komma i kontakt med ett stort nätverk av beslutsfattare inom life science-branschen och får möjlighet att bli en del av industrins starka röst.

Du kommer också jobba mycket med marknadsföring av Nordic Life Science Days – Nordens största internationella affärskonferens för life science – gentemot en nordisk och internationell publik.

Huvuduppgifter

 • Operativt kommunikationsarbete med fokus på att producera och publicera innehåll i SwedenBIOs kanaler, inklusive hemsida, sociala media, nyhetsbrev, och i viss mån trycksaker.
 • Producera kommunikations- och marknadsföringsmaterial för Nordic Life Science Days, inklusive att planera och producera nyhetsbrev, samla in och redigera informationstexter, och regelbunden uppdatering av hemsida och sociala media.
 • Framställa texter med vetenskapligt, politiskt eller näringslivsfokus, till exempel nyhetsartiklar till hemsidan, remissvar, pressmeddelanden och informationstexter.
 • Planera och utföra eventrelaterad kommunikation och marknadsföring för större och mindre event i SwedenBIOs regi.

Vem du är

 • Du är en självgående medarbetare som med beskrivning av uppgiftens syfte kan utforma och genomföra produktion av kommunikations- och marknadsföringsmaterial.
 • Du är flexibel och arbetar väl i ett litet team där du både får och förväntas ge stöd till kollegor i olika roller när arbetsuppgiften så kräver.
 • För att lyckas i rollen behöver du vara vetgirig och kunna ta dig an vetenskapliga och näringslivsrelaterade ämnen som rör life science-branschen.
 • Vi ser gärna att du bidrar till en intern kultur där vi respekterar olika perspektiv och personligheter, där våra olikheter blir en kompletterande faktor som gagnar både gruppen och vårt stora nätverk.

Krav

 • Minst några års arbetslivserfarenhet inom relevant område, till exempel kommunikation, journalistisk, eller marknadsföring, med demonstrerat goda resultat på tidigare arbetsplatser.
 • Du har en god redaktionell förmåga på svenska och kan både skriva och hjälpa till att språkgranska andras texter. Du kan även skriva på engelska på en god nivå.
 • Erfarenhet av planering, produktion och publicering av innehåll i olika kanaler, såsom hemsida, sociala media och nyhetsbrev. God erfarenhet av textproduktion är särskilt efterfrågat.

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med fokus på naturvetenskap, hälsa, näringsliv eller politiskt påverkansarbete.
 • Du besitter god teknisk färdighet inom något eller några publiceringsplattformar och redigeringsverktyg, t.ex. inom Adobe Creative Suite.
 • Erfarenhet av marknadsföring via t.ex. email och sociala media, gärna relaterat till event eller konferenser.

Om tjänsten och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med flexibelt startdatum. Sex månaders provanställning tillämpas. SwedenBIO är en hybrid arbetsplats där vi samlas fysiskt minst en gång i veckan på vårt kontor i centrala Stockholm.

Ansökningstiden för den här tjänsten har passerat.

Kontakta vår kommunikationschef Alexandra Hoegberg vid frågor: alexandra.hoegberg@swedenbio.se.