Lars Bäckman ny ledamot i SwedenBIOs styrelse

Lars Bäckman är chefsjurist på Biotage och ny ledamot i SwedenBIOs styrelse. Vi välkomnar Lars i den nya rollen med tre frågor.

Biotage engagerar sig starkt i SwedenBIO och branschen, varför gör ni det?

”För oss är det en självklarhet att vara med och påverka och driva utvecklingen framåt. SwedenBIO gör ett viktigt jobb i detta sammanhang och där vill vi bidra så mycket vi kan. Sverige har en rik historia av framgångsrika företag inom branschen och vi ser det som mycket viktigt att söka säkerställa det även framåt genom påverkan och deltagande i bland annat samhällsdebatten och sätta fler framgångsrika svenska bolag på världskartan.”

Vilket avtryck vill du göra som styrelsemedlem i SwedenBIO?

”Jag hoppas att jag tillsammans med mina styrelsekollegor kan ge SwedenBIOs operativa ledning ett värdefullt stöd i deras arbete. Särskilt viktigt ser jag det att vara med och påverka för en finansiering av tidig forskning och tidiga startup. Här tror jag att det är mycket viktigt att samhället ger rätt förutsättningar för att vi ska ha en stadig påfyllnad av framgångsrika företag och även mellanstora bolag inom vår bransch. Det säkerställer fortsatt tillväxt och fortsatta framgångar för Sverige som innovativ nation.”

Vad ser ni för branschtrender och vad händer på Biotage i höst?

”Det är full fart framåt och väldigt positivt på Biotage. Vi hoppas självklart som alla andra att lättade restriktioner i samhället ska tillåta oss att komma ut och träffa våra kunder i verkliga livet. Vår duktiga personal har klarat av en lång period utan fysiska möten, men det är också något vi nu planerar att ta igen. Biotage är i en bra position för tillfället tycker jag där vi tydliggjort vår identitet och riktning, allokerat våra resurser mycket förnuftigt samtidigt som vi lyckats förstärka våra finanser. Vi har klarat av en tuff tid väldigt framgångsrikt med tre rekordkvartal i rad och vi känner oss rustade att ta oss an nya utmaningar. Inte minst hoppas vi på att kunna fortsätta bidra till att leverera lösningar för våra kunder som bidrar till samhällsnyttan och gör världen mer hållbar, hälsosam och renare. Särskilt stolta är vi över vårt arbete tillsammans med vaccintillverkare och -utvecklare. Det känns bra att bidra i detta viktiga arbete och vi vill så klart fortsätta med det.”