Ny arbetsgrupp för HR och kompetens

Strax före jul startade SwedenBIO en ny arbetsgrupp kring HR- och kompetensfrågor.

– Jag tror att den här arbetsgruppen ligger helt rätt i tiden, säger Frida Lawenius som håller i gruppen från SwedenBIOs kansli. Det var stor energi i det digitala mötesrummet under uppstartsmötet och det finns en uppsjö av utmaningar att angripa, från internationell rekrytering till att skapa känsla av tillhörighet för nya medarbetare när alla sitter spridda.

Gruppen kommer ha fokus på frågor kring kompetensförsörjning och nya arbetsformer men också kring ledarskapsutmaningar. En stor fråga är exempelvis de globala kompetensrörelserna, där det finns behov av att identifiera snabbspår för internationell rekrytering men även av att hantera administrativa problem för medarbetare som sitter i andra länder och utmaningar kring att organisera arbete på distans.

Arbetsgruppen kommer att borra i olika frågeställningar och ta hjälp av andra medlemmar i task forces, för att sedan dela med sig inom SwedenBIO.

Gruppen består av Ann Fredriksson, Director Human Resources, Vironova, Petra Duprez, Chief HR & Sustainability Officer, Biotage, Hanna Sandvall, Direktör Randstad Life Sciences och Mikael Forss, t.f. Ekonomidirektör, Akademiska sjukhuset/ Senior rådgivare, Nordic Interim.