Ola Björkman programdirektör för NLSDays 2016

Nordic Life Science Days är SwedenBIOs stora internationella mötesplats för entreprenörer, globala life science-företag och investerare. Inför NLSdays 2016 har Ola Björkman fått rollen som programdirektör.  

Ola_artikelbild_stor
Ola Björkman har en docentur från Karolinska Institutet och har 15 års erfarenhet av projektledning och internationell marknadsföring inom läkemedelsindustrin.

Drygt 1000 delegater från 30 länder möts varje september i Stockholm för Nordens största partneringmöte inom life science. Parallellt med tusentals affärsmöten fylls NLSDays av ett program på scen där talare från hela världen ger sina trendspaningar kring utvecklingen inom den globala life science-industrin. Programmet tas fram av SwedenBIO tillsammans med samarbetsorganisationer.

Inför NLSDays 2016 har Ola Björkman fått rollen som programdirektör. Ola har en gedigen bakgrund från både akademin och industrin. Han har också lett flera projekt i gränslandet mellan akademi, näringsliv och samhälle och varit VD för Stockholm-Uppsala Life Science. Sedan 2014 driver han egen konsultverksamhet genom Let’em know AB.

– Jag ser fram emot att vidareutveckla NLSDays tillsammans med det starka team som byggt upp mötet till den etablerade mötesplats det nu är. Programmet är en viktig del som både ska ge besökarna koll på vad som väntar härnäst i den globala life science-branschen och visa upp vilken roll nordisk life science spelar för utvecklingen, säger Ola Björkman.

År 2013 grundade SwedenBIO NLSDays med ambitionen att skapa en mötesplats för internationella investerare och företag och den nordiska life science-sektorn. Mötet har vuxit succesivt och i år hålls det för fjärde gången.

Vi är mycket glada för att ha rekryterat Ola Björkman till rollen som programdirektör för NLSDays 2016. Programmet har en central roll i konferensen och vi ser fram emot att tillsammans med Ola ta fram ett program som med spänst och lyster bidrar till att ge konferensdeltagarna kunskap och inspiration att lyckas, säger Jonas Ekstrand, VD SwedenBIO.

NLSDays 2016 går av stapeln 14-15 september på Stockholm Waterfront. Passa på att anmäla dig redan nu, early bird-pris gäller till sista mars. Alla anställda på SwedenBIOs medlemsföretag har dessutom 25 procent rabatt på deltagaravgiften, mejla info@swedenbio.se om du saknar rabattkoden.

Har du frågor eller idéer kring programmet? Kontakta Ola Björkman på ola.bjorkman@swedenbio.se eller 0702 45 74 79.