Oncopeptides vinnare av SwedenBIO Award 2017

För elfte gången delades SwedenBIO Award ut på onsdagskvällen. Årets vinnare är Oncopeptides AB. De prisas för sitt arbete med att utveckla behandling mot hematologisk cancer.

Motiveringen lyder:

Efter ett mångårigt professionellt utvecklingsarbete kunde Oncopeptides under 2016 presentera positiva fas II-resultat för läkemedelskandidaten Ygalo i patienter med multipelt myelom, en allvarlig form av blodcancer. Baserat på dessa kliniska resultat slutförde bolaget arbetet med att definiera ett komplett registreringsprogram, vilket godkändes i sin helhet av läkemedelsmyndigheterna både i USA och EU. Framgångarna låg till grund för den börsintroduktion som genomfördes i februari 2017, och som utgjorde en av de största kapitalanskaffningarna i svensk biotech-historia. Den kapitalbas och breda ägarkrets som bolaget säkrat, ökar möjligheten att stanna i Sverige under det fortsatta arbetet med att göra en ny och effektivare behandling av myelom och andra typer av blodcancer tillgänglig för svårt prövade patienter över hela världen.

Vinnaren utsågs på SwedenBIOs försommarmingel den 17 maj.

Nominerade
De nominerade bolagen till SwedenBIO Award 2017 var AddLife, AMRA, Cormorant Pharma, Moberg Pharma, Oncopeptides, Pharmalink och Xvivo Perfusion.

Priset
Priset är branschens eget pris och består, utöver äran, av ett vandringspris och två delegatplatser till Nordic Life Science Days 12-14 september 2017 (www.nlsdays.com).

Priset delas ut till ett bolag som visat prestationer och framgångar utöver det normala inom life science-industrin under det gångna året och som bidragit till ett ökat intresse för branschen.

Årets pris är det elfte i ordningen och delas ut tillsammans med HealthCap. Tidigare vinnare är Alligator Bioscience, Recipharm, Orexo, Affibody, Vitrolife, Aerocrine, BioInvent, Cellavision, Medivir och Gyros.

Juryn
Vinnaren utses av SwedenBIOs styrelse: Lars Adlersson, Six Year Plan, Eva Sjökvist Saers, APL, Sarah Fredriksson, Edvince, Yvonne Mårtensson, fristående styrelseledamot och rådgivare, Magnus Björsne, AstraZeneca, Per Samuelsson, HealthCap, Lotta Ljungqvist, GE, Carl-Johan Spak, Recipharm och Johan Brun, Pfizer.

Kontakt:
Lars Adlersson, Styrelseordförande SwedenBIO, lars.adlersson@swedenbio.se, 0706 666 236.