SwedenBIO söker en Community Manager

Du är social, affärsdriven och nyfiken med ett hjärta som klappar för nya innovationer och företag verksamma inom Life Science. Bli vår nya Community manager!

Varmt välkommen till SwedenBIO, en branschorganisation med ambitionen att samla hela Life Science Sveriges bolag. Vi är ett litet hängivet team med ambitionen att göra stor skillnad. Vi representerar mer är 330 medlemsbolag verksamma inom bioteknik, läkemedel, diagnostik, medicinteknik samt tjänstebolag och samarbetsorganisationer. Gemensamt för alla dessa bolag är strävan att förbättra människors hälsa, i Sverige och världen.

Om Rollen

Vi som organisation erbjuder mötesplatser, bygger kunskap, ger branschen en stark röst och vi vågar påstå att vi gör skillnad för branschen och i längden den enskilda människan. Som Community Manager arbetar du operativt med fokus på våra medlemmar, dels genom att identifiera nya potentiella medlemsbolag, dels genom att fördjupa relationen med existerade. Vår möjlighet att påverka avgörs helt av vår förmåga att engagera och identifiera vilka medlemmar som ska verka var, inom ramen för våra aktiviteter. Här är din roll avgörande.

Arbetsuppgifter och ansvar:

  • Identifiera och etablera relation med potentiella nya medlemsföretag i syfte att öka SwedenBIO:s medlemsantal.
  • Fördjupa relationen med existerande medlemmar för att skapa förutsättningar för en hög medlemsnöjdhet och engagemang i de frågor vi driver.
  • Huvudansvar för vårt medlemsregister i Salesforce. Du blir CRM super user med ansvar för systemets funktion, processer och efterlevnad.
  • Du blir en del av Life Science communityt och förväntas delta på medlemsevent kvällstid och konferenser i och utanför Sverige.

Du bli en del av ett litet agilt team med hög ambition och dedikation. Du har stora frihetsgrader i rollen och utformar dina dagar i dialog med dina kollegor och SwedenBIOs medlemmar. Rollen är en tillsvidareanställning baserad i Stockholm.

Din profil

Du har en akademisk grundutbildning som lett dig in i Life Science industrin där du har skaffat dig en överblick av branschen. Rollen är mycket utåtriktad så om du inte redan är en mingel-mästare krävs dedikation och målsättning att bli en. Du planerar själv ditt arbete vilket kräver verktyg och en förmåga att skapa struktur. Det är en ”säljande” roll så ett affärsdriv och vilja att övertyga är en förutsättning.

Formella krav och meriterande erfarenhet:

  • BSc eller MSc inom biologi/bioteknik/biomedicin, kemi/kemiteknik, eller liknande alternativt en högskoleutbildning inom business med ett par års arbetslivserfarenhet av arbete inom Life Science branschen.
  • Erfarenhet av försäljning eller entreprenörskap är meriterande men främst vill vi se en påvisad ”go-get-it” attityd.
  • Erfarenhet av Salesforce eller liknande CRM-system är meriterande.
  • Du skriver och pratar obehindrat på svenska och engelska.
  • Möjlighet att arbeta kvällstid och resa i genomsnitt 3-6 dagar per månad.

Om du inte redan är övertygad kan vi lägga till att du får trevliga kollegor, möjlighet att bygga ett enormt nätverk och vill du träna mitt på dagen går det alldeles utmärkt, för att nämna ytterligare några.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan fram till 19 juni 2024. Urval och intervjuer genomförs löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. I den här rekryteringen har SwedenBIO valt att samarbeta med SallyQ. För frågor kontakta Sandra Bydell Sveder, Senior Rekryteringskonsult på SallyQ, 076-319 96 88.

ANSÖK HÄR

Om SwedenBIO

SwedenBIO är den nationella branschorganisationen för Life Science i Sverige. Våra medlemsföretag utvecklar bioteknik, diagnostik, läkemedel och medicinteknik eller är experter inom bland annat affärsutveckling, IP och juridik. Vi samlar även finansiärer, inkubatorer, science parks, regionala investeringsfrämjande aktörer och många fler.

Gemensamt för våra medlemmar är att de är instrumentella för utvecklandet av medicinska innovationer som förbättrar människors hälsa i Sverige och världen, om de så är enskilda entreprenörer eller stora globala Life Science-företag.

SwedenBIO är en icke vinstdrivande medlemsorganisation. Högsta beslutande organ är föreningsstämman som också utser organisationens styrelse. Den dagliga verksamheten drivs av ett kansli som är lokaliserat i centrala Stockholm.