Tre snabba frågor till Sciety

Den 28:e mars går ett seminarium om kapitalanskaffning för onoterade bolag av stapeln i Stockholm, och erbjuds exklusivt för SwedenBIOs medlemmar. Sciety står som värd för eventet, som arrangeras i samarbete med SwedenBIO. Vi passade på att ställa några frågor till Scietys VD Andreas Lindblom inför seminariet.

Sciety och SwedenBIO anordnar ett seminarium med fokus på kapitalanskaffning för onoterade bolag. Varför ska man gå på det, tycker du?

Andreas: Om du som bolag planerar att resa kapital och vill ha konkreta tips på hur man attraherar investerare så är det här ett gyllene tillfälle att lära sig mer. Vi kommer dessutom ha en frågestund så det är en bra chans att få svar på sina frågor.

Som ett ledande Nordiskt investeringsnätverk inom life science vet vi vilka de vanliga utmaningarna med att resa kapital är. Vi har erfarenhet och kompetens på området och ser fram emot att dela med oss av våra insikter och tips.

Kan du ge några exempel på vad ni kommer att ta upp?

Andreas: Vi kommer till exempel att prata om hur man på bästa sätt kommunicerar mot olika investerare, som riskkapitalister, affärsänglar och rådgivare. Vilken information är relevant för dem, vad lockar och vad avskräcker dem? Vi kommer att förklara hur man på ett bra sätt kan argumentera för värderingen på sitt bolag och även prata om aktieägaravtal och exitstrategi.

Det spända världsläget är något som oroar många. Kommer ni att prata om hur det påverkar investeringsklimatet?

Andreas: Ja, vi kommer att lyfta hur världsläget och andra saker kan påverka investeringsklimatet och hur man som bolag bör förhålla sig till det.


Om seminariet

Seminariet sker den 28 mars 2023, kl. 17.30–19.00 och adressen är Helio GT30, Grev Turegatan 30 i Stockholm.

Seminariet är exklusivt för SwedenBIOs medlemmar och erbjuds kostnadsfritt, men platserna är begränsade.

Läs mer och anmäl dig här.


Om Sciety

Andreas Lindblom, VD på Sciety.

Sciety är ett ledande Nordiskt investerarnätverk inom life science och digital hälsa. De kombinerar erfarenhet från life science och finans för att välja ut framstående bolag i branschen. Scietys vision är att innovationer inom life science ska nå sin fulla potential. I Sciety-nätverket ingår riskkapitalbolag, investeringsbolag och affärsänglar. Under det senaste året har de investerat drygt 300 miljoner kronor i svenska life science-bolag.

Läs mer om Sciety.