Vi söker en junior projektkoordinator / executive assistant

SwedenBIO, branschorganisationen för life science, stärker sin verksamhet och söker en junior projektkoordinator / executive assistant som trivs i en dynamisk miljö. Tjänsten är en heltidstjänst och placerad vid vårt kontor på Wallingatan i centrala Stockholm. Ansökningar hanteras löpande.

Rollen

Som executive assistant kommer du att vara en viktig nod för kansliets verksamhet och ha en kontinuerlig gränsyta mot våra medlemmar, t.ex. våra arbetsgrupper. Life science-branschen växer och vi med den. Vår medlemsskara har ökat kraftigt under det gångna året och du kommer in i ett spännande skede där vi ser över och utvecklar vår verksamhet. Du kommer att handha en bredd av utmanande och stimulerande arbetsuppgifter av växlande karaktär.

Centrala inslag är:

• Agera som koordinator och administratör för olika typer av projekt.
• Hantering av våra event, fysiska såväl som digitala, inklusive att vara delaktig i koordinering och praktiska moment. SwedenBIO anordnar regelbundet stora nätverksträffar till exempel Nordic Life Science Days och SwedenBIO Summit.
• Ansvara för löpande uppdateringar av vår webbsida, samt vara resurs vid marknadsföring i sociala media
• Ansvara för posthantering och allmänna kontorssysslor.

Det finns möjlighet att växa i rollen mot mer inslag av projektledning. Du uppmuntras till att vara med och utveckla och effektivisera det administrativa arbetet vid föreningens kansli.

Om dig

Vi söker dig som är strukturerad, noggrann, resultatorienterad och van att ta eget ansvar. Du bör också vara service-minded i din stödjande roll gentemot SwedenBIOs kansli och föreningens medlemmar. Officepaketet hanterar du på en kvalificerad nivå och om du har lätt att sätta dig in i tekniska hjälpmedel som t.ex. CRM-system och webbverktyg så är det en stor fördel. Rollen innebär omfattande kontakter med personer, företag och organisationer såväl inom som utom landet. Därför är det viktigt att du behärskar svenska och engelska på hög nivå i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och du behöver inte ha jobbat som projektkoordinator eller executive assistant tidigare. Vi ser gärna att du har en grundläggande högskoleutbildning och ett intresse för samhällsutveckling, naturvetenskap, medicin eller teknik är meriterande. Om du trivs med att den ena dagen inte är den andra lik och att arbetsuppgifterna varierar i svårighetsgrad så kommer du att trivas hos oss. Vi är ett litet, prestigelöst team där alla hjälps åt i högt och lågt. Här finns goda möjligheter att knyta kontakter och utvecklas genom att ta allt större ansvar!

Övrigt

Anställningsvillkor

SwedenBIO omfattas av kollektivavtal.

Arbetsplats

Stockholm

Urval och intervjuer

Kommer att ske löpande. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan till helena.strigard@swedenbio.se

Ange referens Junior projektkoordinator / Executive Assistant.

Kontaktinformation

Kontaktpersoner

Helena Strigård, vd
helena.strigard@swedenbio.se
073 6402805

Frida Lawenius, vice vd
frida.lawenius@swedenbio.se
070 35157560

Om oss

SwedenBIO är den nationella branschorganisationen för life science i Sverige. Våra ca 300 medlemsföretag utvecklar bioteknik, diagnostik, läkemedel och medicinteknik eller är experter inom bland annat affärsutveckling, immaterialrätt och juridik. Vi organiserar hela ekosystemet från enskilda entreprenörer till stora globala life science-företag. Gemensamt för våra medlemmar är att de utvecklar medicinska innovationer som förbättrar människors hälsa och bidrar till ekonomiskt välstånd i Sverige och världen.