Webbinarier och poddar

Bredda dina kunskaper genom att ta del av våra webbinarier, inspelade events och poddar som belyser, fördjupar och diskuterar olika aktuella frågor inom life science.

Läkemedelstillverkning för ett konkurrenskraftigt och friskare Sverige

Läkemedelstillverkning för ett konkurrenskraftigt och friskare Sverige

Hur viktigt är läkemedelstillverkning för Sverige? Varför är Sverige ett attraktivt land att förlägga tillverkning i och hur kan branschen säkra upp kompetens? Titta på inspelningen av SwedenBIO:s seminarium om läkemedelstillverkning.

Den 8 februari 2023 hölls en halvdagskonferens i SwedenBIO:s regi på temat läkemedelstillverkning i Sverige. I tre block diskuterade inbjudna experter viken av läkemedelstillverkning för Sverige, varför Sverige är ett attraktivt land att förlägga tillverkning i och hur branschen kan säkra upp kompetens.

Eventet gavs inför publik på Life City i Stockholm och sändes också live online. Du kan se konferensen i helhet i tre separata videoklipp på vår Youtube-kanal.

Dialogforum om kliniska prövningar med Läkemedelsverket

Dialogforumet producerade en seminarieserie med fyra digitala lunchseminarier. Seminarierna riktar sig främst till mindre företag inom läkemedel och medicinteknik.

Serien innefattar följande seminarier:

  • Regelverk för läkemedelsgodkännande
  • Strategiska och praktiska aspekter på läkemedelsgodkännande
  • Regelverk för kliniska läkemedelsprövningar på människa
  • Kliniska prövningar av medicintekniska produkter

MDR-Podden

MDR-podden är en serie intervjuer producerade under 2021 för att vägleda life science-företag genom snårskogen av regler och bena ur vad man behöver känna till om det nya medicintekniska regelverket.

Det handlar om vilka produkter som berörs, som kombinationsprodukter och mjukvara, CE-märkning, klassificering, anmälda organ, relationen mellan MDR och nationella regelverk och viktiga datum att hålla koll på.

Du kan lyssna på samtliga poddavsnitt via länken nedan.

Idé till patient-Podden

Podd-serien Idé till patient är en gemensam produktion mellan CTR-gruppen och SwedenBIO. Säsongen innehåller sex avsnitt där inbjudna gäster från läkemedelsindustrin pratar om fallgropar och höjdpunkter i tidig läkemedelsutveckling.

Idé till patient-podden finns på Spotify och Apple Podcasts, och vill du lyssna direkt i webbläsaren klickar du på länken nedan.