Investerarna flyger norrut

Just nu har ett stadigt hösthögtryck parkerat sig över såväl vårt kontor som över den svenska life science-sektorn. Samtidigt som fåglarna snart flyger söderut jobbar vi och våra engagerade medlemmar och sponsorer intensivt för att investerare och potentiella life science-partners ska röra sig i motsatt riktning.

Jonas Ekstrand

Årets upplaga av Nordic Life Science days kommer att slå alla tidigare rekord vad gäller antal deltagare och jag vill hävda att det är precis rätt människor som kommer. Så självklart förväntar vi oss att mötet ska ge vår bransch en rejäl injektion i form av nya investeringar och fruktbara samarbeten. Att kvaliteten på svenska life science-bolag är god behöver vi inte tvivla på – flera stora affärer har gjorts i närtid och vi gratulerar särskilt vår medlem Alligator Bioscience till sitt samarbetsavtal med Johnson & Johnson Innovation.

De senare har nyligen också ingått ett samarbete med Karolinska Holding med syfte att stödja och driva tillväxten av företag med rötterna i akademisk forskning – en del av högtrycket och ännu ett positivt kvitto på intresset för att bedriva life science i Sverige är stort och ökande.

Det jag skriver om här är bara ett axplock av allt spännande som händer just nu. SwedenBIOs roll som din branschorganisation är bland annat att hålla koll och hjälpa till på alla möjliga sätt och vis. Här lanserar vi nu SwedenBIOs nya hemsida. Vår uttalade ambition är att den ska bli ett flitigt besökt forum för aktuell information, för diskussion och debatt och naturligtvis en källa till den kunskap som bidrar till att just ditt företag lyckas.

Högtryck i branschen tycker vi om och vi ser fram emot en aktiv höst!

Jonas Ekstrand
Jonas Ekstrand, VD, SwedenBIO